Töihin Perho Liiketalousopistoon

Tutustu perholaisiin

Perholaiset kertovat millainen on perholainen työyhteisö ja miten he viihtyvät Perhossa.

Työntekijämme kertovat perholaisuudesta

  • Työskentelen Green City Farmilla, joka on Perho Liiketalousopiston kestävän kehityksen oppimisympäristö sekä ekologinen puutarhaviljelmä. Perhon pelto on upea mahdollisuus oppia ekologista lähituotantoa, kestävän kehityksen teemoja kuten ilmastoystävällistä toimintaa, maaperän suojelua, ekosysteemipalveluiden arvostamista, vesistöjen puhtaanapitoa ja ravinteiden sekä jätteiden kierrätystä. Olen innoissani työstäni ja arvostan kestävän kehityksen teemoja, joiden parissa saan työskennellä. Pidän Perho Liiketalousopistossa siitä, että koen vain taivaan olevan rajana hyvien kehitysideoiden suhteen. Perho Liiketalousopisto on oikein hyvä työpaikka ylläpitää ja kehittää laadukasta opetusta yhdessä. Työilmapiiri on inspiroiva ja yhteistyötä tehdään yli koulutusalojen ja kampusten. Perho Liiketalousopisto tarjoaa innokkaan ja tukevan ilmapiirin sekä hyvät puitteet ja työkalut työskentelyyn.

    Heidi Hovi-Sippola

    Viljelytoiminnan asiantuntija

  • Toimin Perho Liiketalousopistossa hankinta- ja hankeassistenttina. Olen työskennellyt Perho Liiketalousopistossa jo sen perustamisen aikaan. Työni on hyvin monipuolista, mielekästä ja antoisaa; opin lähestulkoon joka päivä jotain uutta. Nautin uuden oppimisesta ja olenkin saanut kehittää osaamistani vastaamaan tätä nykyistä osittain uutta työnkuvaani. Pidän muiden auttamisesta ja palkitsevaa työssäni onkin se, kun voin olla toisille avuksi. Perholaisuus on yhdessä tekemistä ja yhteen hiileen puhaltamista. Osaamme kannustaa, tsempata ja auttaa toisiamme. Meillä on tosi hyvä fiilis ja töihin on aina kiva tulla! ❤️

    Minna Jalonen

    Hankita- ja hankeassistentti

  • Työskentelen koulutusasiantuntijana Perho PROssa pääsääntöisesti liiketoiminnan ammattitutkinnon parissa. Koulutusasiantuntijana vastuullani on ammattitutkinnon koulutusten kehittäminen, ideointi, suunnittelu, ja toteutus niin, että koulutukset vastaavat mahdollisimman hyvin sekä opiskelijoiden että työelämän tarpeisiin. Perho Liiketalousopistossa on erinomainen yhteishenki ja välittämisen fiilis. Erityisen tyytyväinen olen tietysti omaan tiimiin Perho PROssa, ihan mielettömän timanttinen porukka. Kollegiaalista tukea on tarjolla aina sekä usein myös päivän parhaat naurut. Tärkeintä työssäni on opiskelijat ihan ehdottomasti. Palkitsevinta on kun näkee opiskelijan kehittymisen ja kasvun omassa työssään ja myös opiskelijan tyytyväisen työnantajan. Olen erityisen iloinen, kun meillä opiskellut palaa takaisin myöhemmin jatkamaan opintojaan jonkin muun tutkinnon parissa ja on suositellut koulutusta myös tutuilleen.

    Sini Valle

    Koulutusasiantuntija

  • Toimin matkailun lehtorina ja opinto-ohjaajana ja olen ollut 10 vuotta talossa. Olen oppinut työssäni kohtaamaan erilaisia opiskelijoita ja tekemään enemmän tiimityötä. Olen kehittynyt ohjauksellisten taitojen osalta sekä olen saanut laaja-alaisempaa näkemystä omalle ja muillekin koulussamme kouluttamille aloille. Parasta työssäni on ehdottomasti ihanat opiskelijat ja kiva tekemisen meininki. Paras esimies on myös todella tärkeä seikka viihtymisen suhteen. Meillä saa tehdä asiat oman osaamisen mukaan ja meihin luotetaan työntekijöinä. Oma persoona saa näkyä kaikessa tekemisessä. Työntekijöistä välitetään ja heistä huolehditaan. ❤️  

    Anne Maijala

    lehtori ja opinto-ohjaaja, matkailualan koulutus

  • Olen opettanut asiakaspalvelua ja markkinointia, mutta nyt siirryn talon sisällä erityisopettajaksi . Olen ollut Perho Liiketalousopistossa töissä 8 vuotta. Olen oppinut työssäni paljon! Kun tulin Perho Liiketalousopistoon, minulle sanottiin, että ”meillä saa kokeilla. Jos onnistut, jaa kokeilusi muille, jos kokeilu epäonnistuu, älä tee sitä uudelleen” Meillä on tosi kivoja opiskelijoita ja henkilökuntaa! Meillä moikataan, kysytään kuulumisia, hymyillään. Työkaverini ovat supernaisia ja miehiä. Ihan huipputyyppejä. Haluaisin luetella tähän heidät kaikki! Palkitsevinta työssäni ovat opiskelijat. Välittömät, ihanat, aidot. Ja se, kun näkee että joskus epävarma tai eksyksissä oleva nuori löytää vahvuutensa ja kasvaa osaavaksi ja vastuulliseksi ammattilaiseksi. Perholaisuudessa parasta on aito välittäminen opiskelijoista ja siitä, että heidän on hyvä opiskella ja löytää oma itsensä. Tästä olen ylpeä!

    Mirjami Lehikoinen

    Erityisopettaja 1.8. alkaen

  • Olen aloittanut Perho Liiketalousopistossa 2.9.1985, jolloin tulin Ravintola Perhoon hovimestariksi, joten mittarissa on jo pitkälti yli 30 vuotta Perhossa. Vastaan Perho Liiketalousopiston laatujärjestelmän (Perho Quality 2020) ylläpidosta ja kehittämisestä yhteistyössä Laatutyöryhmän ja opintopalvelupäällikön kanssa. Konkreettisesti olen oppinut työskentelemään asiakaslähtöisesti erilaisten ihmisten kanssa erilaisissa työympäristöissä. Alusta asti tiedostanut, että töitä tehdään sen eteen, että opiskelija valmistuu ja työllistyy. Meillä kaikilla perholasilla on oma roolimme tässä tärkeässä tehtävässä. Itse olen tyytyväinen Perho Liiketalousopistossa siihen, että se tarjoaa paljon erilaisia, monipuolisia työmahdollisuuksia, kun vaan itse tarttuu tilaisuuteen. Ehdottomasti parasta Perho Liiketalousopistossa on perholaisuus, jonka koen toisesta välittämisenä, loistavina työkavereina ja rohkeasti tulevaisuuteen suuntautumisena. Jokainen päivä palkitsee omalla tavallaan.

    Pekka Selenius

    Laatu- ja hankejohtaja

  • Olen työskennellyt Ravintola Perhossa ohjaavana hovimestarina vuodesta 2007. Työni sisältää ravintolan operatiivisten tehtävien ja asiakaspalvelun lisäksi opiskelijoiden ohjauksen, arvioinnin ja näyttöjen vastaanottamisen. Päätyöni ohella, vuosina 2010–2012, olen toiminut Perho PROn kokkikoulun hovimestarina ja aikuisopiskelijoiden kouluttajana. Keväällä 2021 olin mukana avaamassa Malmin kampukselle kahvila- ja henkilöstöravintolatoimintoja yhdessä loistavan opiskelijaryhmän kanssa. Ravintola-alan opiskelijoita ohjatessa ja opettaessa olen oppinut tunnistamaan ihmisten erilaisia ominaisuuksia. Kuinka heidän vahvuuksiensa löytyminen ja niiden tukeminen ovat avain onnistumiseen. Miten omia persoonallisia valmiuksia on hyvä oppia hyödyntämään niin, että se edistää hyviä vuorovaikutussuhteita, kehittää myynnillisiä valmiuksia ja parantaa asiakaspalvelukokemuksia. Asiakaspalvelu on minulle sydämenasia. Parasta työssäni on nähdä opiskelijoiden kasvu ja kehitys untuvikosta ammattilaiseksi sekä kollegat, joiden kanssa tätä matkaa yhdessä teemme. Persoonallisuus on perholaisuuden sokeri ja suola - se kuuluisa kirsikka kakun päällä.

    Päivi Mastomäki

    Hovimestari

  • Olen työskennellyt Perho Liiketalousopiston opintopalveluiden tiimissä koulutussuunnittelijana ja opintohallinnon järjestelmien pääkäyttäjänä vuodesta 2012 alkaen. Työni on monipuolista ja autan kaikessa, mikä liittyy Wilmaan, osaamisen tunnustamisiin, opintojen henkilökohtaistamiseen, koulutus- ja oppisopimuksiin, opintopolku-, Koski- ja eHOKS-palveluihin sekä opiskelijavuosilaskentaan. Teen tarpeen mukaan myös tilastoja ja tiedon visualisointia opiskelijamääristä ja muista koulutuksen tunnusluvuista. Perho Liiketalousopistossa työskennellessä parasta on se, että omaa osaamistaan voi jatkuvasti kehittää ja sitä kautta palvella opiskelijoita ja kollegoita entistä paremmin. Perho Liiketalousopiston koulutusaloilla tehdään upeita asioita ja projekteja, ja on ilo toimia tukena siinä, mitä teemme. Perholaisuuteen mielestäni kuuluu avoin ja utelias suhtautuminen ympäröivään yhteiskuntaan ja tämä näkyy toiminnassamme esimerkiksi panostuksena kestävään kehitykseen.

    Aino Salmela

    Koulutussuunnittelija

  • Olen työskennellyt Perho Liiketalousopistossa vuodesta 1999. Työurani aikana olen saanut vaikuttaa toimenkuvaani ja käyttää omia vahvuuksiani. Olen työskennellyt Perho Liiketalousopistossa mm. projektiassistenttina, rekry- ja markkinointitiimin vetäjänä sekä KV-koordinaattorina. Nykyisin toimin Perho Liiketalousopiston Kansainvälisen toiminnan päällikkönä. Roolini KV-päällikkönä on vastata oppilaitoksen KV-toiminnasta sekä kansainvälisen toiminnan ja yhteistyön tavoitteellisesta kehittämisestä. Palkitsevinta työssäni on se, että saa tehdä merkityksellistä työtä ja näkee tuloksia kuten opiskelijan kasvun ja vahvistuneen itsetunnon onnistuneen KV-jakson jälkeen. On myös hienoa olla mahdollistamassa henkilöstölle KV-vaihtoja, jotka parhaimmillaan antavat uutta energiaa ja ideoita vaihdossa olleen työhön. Erityistä perholaisuudessa on edelläkävijyys, innovatiivisuus ja rohkeus kokeilla uutta – ei pelätä epäonnistumista!

    Johanna Mäesalu

    Kansainvälisen toiminnan päällikkö

  • Työnkuvani on: Opettamista, tsemppaamista, suunnittelua ja yhteistyötä eri tahojen kanssa. Alun perin aloitin Malmin kampuksella vuonna 1998 suomen kielen ja viestinnän opettajana. Mittariin tulee siis yli 20 vuotta samassa talossa ja osin samojen työkaverien kanssa. Perho Liiketalousopistossa on annettu mahdollisuus mennä äikän open lokeron ulkopuolelle. Eivät ole taiteen ja draaman opinnotkaan menneet hukkaan. Kiinnostavaa on ollut käydä opiskelijoiden kanssa opintomatkoilla Saksassa ja Hollannissa. Aiheina Kestävä kehitys ja markkinointi. On ollut myös projekteja ja teemapäiviä, mutta kaikkein erityisimpinä pidän arjen hetkiä, kun opiskelijoiden kanssa on innostunut tekemisen meininki. Työskenteleminen mukavassa, turvallisessa työyhteisössä on motivaattori. Työkavereina on monitaitoisia ja ystävällisiä ihmisiä. Opiskelijoiden pärjääminen työjaksoilla ja edistyminen opinnoissa ovat opettajan riemuja. Parasta on myös, että päivissä on vipinää. Ainutlaatuista perholaisuudessa on hyvä yhteishenki ja huumori. Ne kannattelevat ammatillisen koulumaailman muutoksien puserruksessa. Se on myös osa kestävän kehityksen elämäntapaa. Vastuullista ajattelua ujutamme kaikille kursseille.

    Minna Luikku

    suomen kielen ja viestinnän lehtori

  • Opetan markkinointia, myyntiä ja asiakkuuksien hoitoa sekä englantia, ruotsia ja saksaa. Lisäksi toimin yhtenä uraohjaajana jatkuvan haun opiskelijoille. Olen ollut Perho Liiketalousopistossa töissä vuodesta 2016. Suurin ylpeydenaihe on se, miten yhä vain oivallan uusia ja parempia keinoja havainnollistaa ja yksinkertaistaa opittavia asioita niin, että ne aidosti aukeavat opiskelijoille ja jäävät mieleen tavalla, josta on iloa vielä vuosien päässä työelämässä ja elävässä elämässä muutenkin. Ihmiset ovat työssäni parasta – sekä mahtavat työkaverit että ihanat, innokkaat opiskelijat. Meillä opettajiin luotetaan: jokainen saa työrauhaa ja tilaa tehdä asioita omalla tavallaan. Yksinäiseksi ei itseään kuitenkaan tarvitse tuntea, sillä kannustusta ja lisäkäsiä on kyllä ulottuvilla.

    Johanna Pyhälä

    opettaja, liiketoiminnan alan koulutus

  • Aloitin ohjaavana hovimestarina Perho Liiketalousopiston ravintola Perhossa alkusyksystä 2019. Samalla oven aukaisulla sukelsin suoraan kilpailuvalmentajan syviin saappaisiin. Ehdottomasti paras puoli työssäni on ravintola-alan opiskelijoiden ammatillinen ohjaaminen. Itsekin Perhosta tarjoilijaksi 2008 valmistuneena, voin omasta kokemuksesta sanoa, että opiskelijamme saavat hyvät eväät työelämään perusopinnoistamme. Opiskeluaikoina olin mukana kansallisissa ja kansainvälisissä alani kilpailuissa ja kilpailemisesta sain lisäosaamista, mikä on arvokasta kun lähtee opintojen jälkeen työpaikkojen ovia koputtelemaan. Olen iloinen pystyessäni jakamaan ravintola-alan osaamistani ja kokemuksiani eteenpäin ja tukemaan nuorten ammatillisten taitojen kehittymistä maineikkaassa ja ravintola-alan historiaa huokuvassa ammatillisessa oppilaitoksessa. Perhossa pääsee näyttämään kyntensä.

    Joonas Heino

    ohjaava hovimestari